Stig Torp Rasmussen

En rekke idrettsutøvere har begynt å spille poker de siste årene. Uansett sport, uansett alder – det er noe med poker og sport. Trolig har det å gjøre med konkurranselysten, idrettsutøverne valgte nemlig ikke å vie sitt liv til en viss sport uten grunn. De ble født med en viljestyrke til å gjøre det stort.

handball_281133278

Man skal jobbe hardt, se fremover, sette høye mål og holde på ambisjonene. Med en slik lidenskap for det man gjør er det ikke overraskende at flere sportsutøvere har gjort det meget bra i pokeruniverset. Man ser dem stadig vekk på store turneringer. Boris Becker, Rafael Nadal, Neymar, Cristiano Ronaldo – du kan se en rekke store stjerner ved pokerbordene, inkludert norske fotballegender som John-Arne Riise.

Danske Rasmussen smittet av pokerinteressen

Også danske utøvere har blitt bitt av pokerbasillen – en av deres beste håndballspillere, Stig Torp Rasmussen er et godt eksempel. Dansken er bosatt i Tyskland, hvor han har spilt håndball i mange år, og spiller poker så ofte han kan. Rasmussen har kanskje ikke vunnet millioner av kroner, men det er tydelig at han liker å konkurrere – dette kom spesielt frem under European Poker Tour for noen år siden. Stig er en ganske følelsesladd spiller, og mange mener at han ikke helt når opp til det nivået som kreves for å vinne stort. Samtidig er han en mester på å bløffe, selv om han blir litt for ivrig noen ganger.

En stor bløffer

Under den store pokerturneringen EPT i Dortmund, Tyskland ble Torp Rasmussen slått ut av turneringen etter en slik bløff, og vi forstår veldig godt at han ble irritert. Det gikk til ved at dansken gikk all-in uten å ha truffet på noe som helst, og ble møtt av en spiller som tok seg tid til å tenke. Etter en stund ble Rasmussen utålmodig, og sa at han ville bruke klokka mot spilleren (dette gir motstanderen ett minutt på å bestemme seg). Når dette minuttet var over, anså Stig det som at motstanderen kastet kortene, men etter noe mer betenkingstid bestemte den tenkende herren seg for å calle bløffen. Stig tapte sine sjetonger, men så dette som en feil vei å tape. Turneringslederen ble tilkalt og måtte bestemme hva som skulle skje. Stig sa ifra at tiden var ute og motstanderen måtte kaste kortene, men denne motstanderen var veldig obs på reglene som faktisk fastsetter at det er selve turneringslederen som må telle – ikke dealeren.

poker_366651887

Viktig å beherske seg – også under bløff

Slik ble Stig Torp Rasmussen kastet ut av turneringen, og man kunne høre ham rope uansett hvor i casinoet man befant seg. Han sa akkurat det han mente om motstanderen og turneringslederen på flytende tysk, og dro av gårde. Ingen kan si at Rasmussen er en dårlig spiller, men vi kunne kanskje anbefalt å bløffe litt mindre – og i hvert fall ikke begynne å stresse når bløffen er i gang.

Også tidligere deltakelser

Året før denne EPT-turneringen i Tyskland var Stig Torp Rasmussen også på plass i EPT Monte Carlo, der den årlige finalen spilles. Her var han faktisk chipleader i en god stund og kom nære på å vinne stort, men så seg slått av profesjonelle pokerspillere mot slutten av turneringen. Dansken har en aggressiv spillestil, men lar seg altså dra med av følelser i stedet for å holde på sitt pokerfjes. Tålmodighet er utrolig viktig, men folk med bakgrunn i sport er ofte vant med at ting går i noenlunde stabilt tempo hele veien. Når ting stopper opp og motstanderen bruker lang tid på å bestemme seg, er det helt uutholdelig for en typisk idrettsperson. Kanskje er dette et triks man kan bruke neste gang man ser en sportslegende ved pokerbordet?