Norsk Topphåndball

Norsk Topphåndball (NTH) består av de 12 beste damelagene og de 12 beste herrelagene i Norge. Disse lagene spiller blant annet i Grundigligaen, NM, Champions League og Europacupene.
I Norge har vi hatt elitedivisjon siden sesongen 1993/94. Før denne sesongen var 1. divisjon høyeste mulige divisjon i håndball-Norge.

Eliteserien ble for første gang arrangert under navnet Grundigligaen for både kvinner og menn vinteren 2014/2015, og turneringen foregår fra september til mars. Tidligere har serien blitt kalt Gildeligaen og Postenligaen. På herresiden denne sesongen tok ØIF Arendal sitt første seriemesterskap foran Bodø på 2. plass og Haslum på 3. plass. På kvinnesiden var det regjerende mester Larvik som stakk av med gullet, mens Glassverket og Tertnes kom på henholdsvis 2. og 3. plass.

Larvik, Tertnes og Bækkelaget er for øvrig blant lagene som har produsert noen av de beste norske kvinnelige håndballspillerne gjennom tidene, og flere av spillerne har en lang rekke landslagskamper bak seg. I tillegg er flere norske håndballutøvere kåret til verdens beste håndballspillere og -keepere. Cecilie Leganger, som har spilt på alle disse tre lagene, senest for Larvik HK, er kåret til verdens beste keeper gjennom tidene, og flere store navn, som Kjersti Grini, Heidi Sundal og Heidi Løke, er kjent som store håndballspillere som har gjort Norge til et av verdens aller beste håndballnasjoner. Larvik HK er også den håndballklubben som har flest seriemesterskapsseire på merittlisten.