Norges beste mannlige håndballspillere

Et generasjonsskifte er i gang i norsk herrehåndball. De fleste av heltene fra EM i 2008 har etter hvert gått av med pensjon, og en ny generasjon unge, sultne spillere er på vei inn. Kan noen av dem fylle tomrommet etter storheter som Kristian Kjelling og Frank Løke?


En het kandidat i så måte er Norges kanskje mest talentfulle mannlige håndballspiller, nemlig 20-åringen Sander Sagosen. Sagosen var en av Europas mest ettertraktede unge spillere før han til slutt valgte danske Aalborg, hvor han har levert strålende spill denne sesongen. Dersom Sagosen fortsetter sin positive utvikling tror mange at han kan bli Norges beste spiller gjennom tidene, noe som selvfølgelig gjenstår å se. Andre sterke spillere fra den nye generasjonen er Steffen Stegavik og Kristian Bjørnsen.

Samtidig er ikke Norges gamle garde helt forsvunnet, og på dagens landslag finner vi fortsatt storheter som Bjarte Myrthol og Ole Erevik, begge sterke kandidater til tittelen Norges beste mannlige håndballspiller. Førstnevnte har på imponerende vis kjempet seg tilbake til toppen etter den skremmende kreftdiagnosen i 2012, og virker bedre enn noensinne. Erevik, som til daglig spiller i Pays Daix i Frankrike, er likeledes en formidabel spiller til tross for sine trettifem år. Sagosen må nok derfor vente ytterligere noen år før han uten protest kan kalles Norges beste mann.