Norges beste kvinnelige håndballspillere

Hvem er Norges beste kvinnelige håndballspiller? Spørsmålet er vanskeligere å besvare enn noensinne, for mens tidligere lag har vært dominert av strålende enkeltspillere, er Norge anno 2016 framfor alt et realt kollektiv.


Hvis vi likevel må velge, synes det klart at Nora Mørks krav på tittelen er meget sterkt. Den knalltøffe oslojenta har siden debuten i Larvik i 2009 bare blitt bedre og bedre, selv om kneproblemene en stund så ut til å sette en permanent stopper for utviklingen hennes. Fra posisjonen som høyre bakspiller utgjør hun en konstant trussel mot motstandernes mål; faktisk ble hun Norges toppscorer i både EM i 2014 og VM i 2015.

En annen sterk kandidat til tittelen er strekspilleren Heidi Løke. Den rutinerte 33-åringen, som tjener til livets opphold med Gyor i den ungarske eliteserien, er en hardtarbeidende og elegant måltyv som gjerne utmerker seg spesielt i store turneringer. I EM 2010 ble hun således kåret til mesterskapets beste strekspiller, en bedrift hun gjentok i OL i 2012. Da Norge vant EM to år senere var hun sammen med Mørk Norges mest målfarlige spiller med hele 37 scoringer. En dame for de store anledninger, altså!