Haslum og Elverum i viktig finale

Spenningen var til å ta og føle på da Elverum den 15. mai i år møtte Haslum til den andre og avgjørende finalen i sluttspillet i årets sesong. Haslum måtte vinne kampen etter å ha tapt den første dysten 28-23, men foran et fullsatt Terningen Arena viste dette seg å bli en altfor tøff oppgave. Dermed kunne Elverum ta sitt femte strake gull på rad og befeste sin posisjon som Norges beste mannlige håndballag.


Kampen kunne knapt ha begynt på mer dramatisk vis. Etter bare et minutts spill ble nemlig Haslums kaptein Anders Røe utvist, og uten denne ruvende klippen på banen fikk Haslum en svært tung oppgave mot de seiersvante hedmarkingene. Sistnevnte var anført av en strålende opplagt Steffen Stegavik, som scoret syv mål og i det hele tatt var kampens store spiller. Spesielt i andre omgang var Elverum knakende gode, og etter å ha ledet nesten hele kampen endte oppgjøret til slutt 26-21. Direkte spennende ble det altså aldri.

For Elverum smakte seieren ekstra godt med tanke på at klubben fylte 70 år bare en dag før finalen. Og med Champions League-kvalifisering i boks, kan hedmarkingene se fram til nye store kamper til høsten.