De største norske håndballklubbene i dag

Mange håndballserier er fullstendig eller i stor grad dominert av en eller to store klubber, slik f.eks. Real Madrid og Barcelona dominerer den spanske eliteserien i fotball. I norsk herrehåndball er ikke det samme tilfellet, og snarere kan man snakke om en håndfull store klubber som hvert år må kjempe med nebb og klør om de gjeveste pokalene.

Man stood holding handball on indoor pitchPå herresiden har vi i så måte alltid tette, spennende oppgjør mellom toppklubbene ØIF Arendal, Elverum, Haslum og Drammen. Spesielt Haslum og Elverum har vært dominerende de siste ti årene, og vant seg i mellom alle ligagullene mellom 2010 og 2015, da ØIF Arendal kapret førsteplassen. Elverum har også gjort det meget sterkt i internasjonale mesterskap og vant like godt årets Champions League for menn etter å ha beseiret østerrikske Alpla Hard HC i finalen.

I kvinnenes eliteserie kan man til gjengjeld snakke om én klubbs nærmest totale dominans, nemlig Larvik. Vestfoldingenes suverene posisjon i norsk håndball kan minne om Rosenborgs gullalder under Eggen, og er i dag nesten som et problem å regne. Hvor er spenningen når ett lag er så uendelig mye bedre enn de andre? Etter å ha vunnet femten av de siste seksten seriegullene er det på høy tid med et troneskifte.