BSK Håndball Elite

BSK Håndball Elite er et kvinne- og herrelag i håndball basert i Bækkelaget i Oslo. Klubben er underlagt moderskipet Bækkelagets Sportsklub, og spiller i gule trøyer og blå shorts. Herrelaget til BSK spiller for tiden i Eliteserien mens kvinnenes lag inntil videre må nøye seg med spill i 1. divisjon.

handball-woman

Klubben har gjennomgått en del navneendringer i løpet av de siste årene. Sesongen 2012-2013 het laget nemlig BSK/NIF etter at Bækkelaget ble slått sammen med Nordstrand Idrettsforening. Sammenslåingen ble ikke av det permanente slaget, og allerede året etter ble Bækkelaget omdøpt til Bækkelaget Håndball Elite. Forvirret? Det var sikkert spillerne også, men nå synes i det minste tingene å ha falt på plass.

BSK spiller sine kamper i den tradisjonsrike Ekeberghallen, som var arena for kvinnelagets gullalder på 1990-tallet. Siden den gang har det dog vært langt og lengre enn langt mellom de store triumfene. Herrelagets beste resultat så langt er en respektabel tredjeplass i sesongen 2012-2013. Året etter kjempet karene seg helt fram til finalen i NM, hvor det dessverre vanket en god dose gammeldags juling mot Fyllingen Bergen. Bækkelaget har uansett en lang og ærerik historie å se tilbake på, og vil forhåpentligvis kunne ta opp kampen mot Haslum, Elverum og de andre topplagene i løpet av tiåret som kommer.